Ne propustite

Niskoenergetske montažne kuće - Drvofinal Pandurević

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Facebook  Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram  Biganimal TikTok group TikTok

 

"Korisne" navike koje treba zaboraviti

Pijte 8 čaša vode dnevno, vježbajte ujutro, hodajte što je više moguće. Koliko često u svakodnevnom životu čujemo takve „korisne“ i često nerealne preporuke? U stvari, većina ovih savjeta može imati izuzetno slab pozitivan učinak na dobrobit osobe.

1. Radite vježbe ujutro

Najčešće, jutarnje vježbe znače istezanje i laganu vježbu. Unatoč činjenici da je općenito ova navika izuzetno korisna, u stvari možete vježbati u bilo koje vrijeme, a ne samo ujutro.

Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje trošiti najmanje 150 minuta tjedno na tjelesni vježbe. U ovom slučaju morate biti oprezni s istezanjem. Ne donosi mnogo koristi većini ljudi, ali stupanj ozljeda na ovom području nevjerojatno je visok.


 

2. Napravite 10 tisuća koraka

Vrlo često čujete da za zdravlje srca ili borbu protiv pretilosti trebate napraviti 10 tisuća koraka dnevno. Sve to nema nikakve veze s medicinom, a ne s tjelesnim odgojem.

U stvari, „legenda“ oko 10 tisuća koraka pojavila se 1965. godine zahvaljujući japanskoj firmi Yamasa Toki koja je napravila svoj pedometar „Manpo-Kei“ i promovirala ga reklamnim trikom „Napravimo 10 tisuća koraka dnevno“.


 

3. Popijte osam čaša vode

Još jedan mit o zdravom načinu života, koji je stvoren uz pomoć američkog "stručnjaka" Fredericka Starea, koji je u svojoj knjizi iznio postulat o potrebi popiti osam čaša vode dnevno. Frederick ni na koji način nije potkrijepila svoju preporuku, što je za njega kao znanstvenika vrlo neobično (usput, puno govori o njegovoj kvalifikaciji i razini odgovornosti).

Jedino što trebate znati o pijenju vode je da se potreba za vodom značajno mijenja ovisno o opterećenju na tijelu. I što je najvažnije, ljudsko tijelo se brine za ravnotežu tekućine i uvijek će vas podsjećati kada treba piti.
 

Možda Vas zanima i ...

Seksi djevojke sa naočalama
Seksi djevojke sa naočalama
Djevojke
Top 10 najboljih žena po horoskopskom znaku
Top 10 najboljih žena po horoskopskom znaku
Zanimljivi tekstovi

4. Svakodnevno jedite vruću juhu

Ideja da trebate jesti vruću juhu svaki dan, a posebno toplu hranu, dolazi izravno iz dana kada nije bilo hladnjaka. Naravno, vruće je uvijek ukusnije.

Međutim, činjenica visoke temperature jela ne utječe na njegovu korisnost. Međutim, ima nešto korisno u juhama. Oni imaju malo kalorija i brzo izazivaju osjećaj sitosti.


5. Koristite antiseptik za ruke

Antiseptik ne pomaže ako su ruke prljave ili masne, ne ubija sve bakterije bez izuzetka i ne uklanja štetne kemikalije. Nadalje, upotreba antiseptika za ruke često šteti koži i ljudskom tijelu u cjelini.

Najbolje je koristiti "bakinu" metodu - operite ruke sapunom, a tek tada (ponekad) možete ih poprskati i antiseptikom, ali samo ako je u sastavu najmanje 60% alkohola. Inače, ako je manji postotak alkohola, takav antiseptik ne ubija bakterije.

 

14+
Podijelite ovaj link:
01.11.2019
Copyright © 2023, Biganimal. Developed by Animat studio.