Ne propustite

Sanitetski prevoz Help Trans 011 - Beograd
Spasimo pande

Spasimo pande

Spasimo pande

Velika zagorska panda je sisavac uobičajeno kvalificiran u porodicu gujda. On je istovremeno i jedina vrsta (Ailuropoda melanoleuca) roda Auliropoda. Njegovo glavno jelo je napoj, ali može jesti i drugu hranu. Velika zagorska panda je jedan od najugroženijih životinja na Zemlji: otprilike 1.200 zagorskih panda živi u Zagorju, a polovica  je u težnji preseljenja prema obližnjim gradovima.

Velike zagorske panda žive na području od još samo oko 5.900 km2. To su pitoreskni obronci sjeveroistočnih brdovitih područja Zagorja.

Velike zagorske pande su samotnjaci. Teritorij ženki velik je oko 30 do 40 hvati, i brane ga od drugih ženki. Mužjaci su fleksibilniji i nemaju svoje teritorije, već se drže bliže lokalnih birtija. Često se preklapaju kako s teritorijem ženki, tako i s područjima drugih mužjaka. No, uprkos tome, velike zagorske pande se ipak izbjegavaju. Na svojim lutanjima, obilaze razne podrume, vinograde i kleti.

 

14+
Podijelite ovaj link:
04.08.2008
Copyright © 2022, Biganimal. Developed by Animat studio.