Ne propustite

Knjiga na komad - reprint knjige (fototipsko izdanje)

Pratite nas i na društvenim mrežama i grupama:

Biganimal Instagram Instagram Biganimal Twitter Twitter Biganimal Viber group Viber  Biganimal Telegram group Telegram

 

Srpski pustinjak koji živi u špilji cijepio se protiv Covida

Srpski pustinjak koji živi u špilji primio je cjepivo protiv Covid-19 nakon što je otkrio da bjesni pandemija i pozvao anti-vaksere da dobiju injekciju.

70 -godišnji Panta Petrović, pandemiju je otkrio tek prošle godine kada je izašao iz svoje male planinske spiljske kuće i posjetio obližnji grad Pirot.

No, unatoč društvenoj distanciranosti kao izboru načina života, Petrović se cijepio čim su cjepiva protiv Covid-19 postala dostupna.

"Virus ne bira. Doći će ovamo, i u moju špilju", rekao je 70-godišnjak u svojoj špilji na šumovitoj planini Stara planina u južnoj Srbiji.

Petrovič je rekao da "ne razumije razmišljanja" nekih skeptika o cjepivima, te je naglasio kako vjeruje u proces iskorjenjivanja bolesti.

- Želim primiti sve tri doze, uključujući i dodatnu. Pozivam sve građane da se cijepe, svakog pojedinačno.

Do 1990 -ih, Petrović je radio u Francuskoj kao tehničar na prekomorskim teretnim brodovima, ali se nakon 18 godina u inozemstvu odlučio vratiti kući u Srbiju. Oženio se  nekoliko puta, taj period život koji je nazvao "užurbanim".

Za to vrijeme život je postao težak kad je izbio rat. Odlučio je napustiti svoju obiteljsku kuću u Pirotu i preseliti se u predgrađe, ali umjesto da živi u kući, sagradio je kućicu na drvetu visoku 7,92 m od zemlje.

Sada se do špilje, koju Petrovič naziva domom, može doći samo strmim usponom, koji nije za ljude slabih srca. Tu je stara zahrđala kada za kupanje koju koristi kao WC, nekoliko klupa i plast sijena koji služi kao krevet. Najbliži prijatelji su mu koze, kokoši, 30 mačaka i pasa, a najdraža mu je odrasla divlja svinja po imenu Mara.

Uvijek ljubitelj prirode, postupno je otkrivao da mu je izolacija od društva donijela slobodu kakvu dosad nije doživio.Ne propustite

Poklon Shop vintage glasses

 

14+
Podijelite ovaj link:
15.08.2021
Copyright © 2023, Biganimal. Developed by Animat studio.